Cardioloog
 Dr. H.J.M. Braat
www.hospitalclinicabenidorm.com
medische luchtbrug
hart revalidatie
www.clinicaasistel.com
 
Nederlands Español English Deutsch
Patienten ervaringen

P.Maas - Ervaringen met de luchtbrug van Dr. J. Braat

Hartklachten voor de Kerst van 2009 brachten mij door het snelle en acurate optreden van Dr. van Nugteren, huisarts te Albir, in aanraking met de Nederlandse cardioloog Dr. J.Braat van het HCB te benidorm te Spanje. Direct opgenomen op de spoedeisende hulp van het HCB te Benidorm en hier binnen een half uur alle benodigde handelingen te hebben doorlopen kwam Dr. J.Braat tot de diagnose dat deze klachten een diepere oorzaak moesten hebben dan dat de klachten aangaven. De volgende ochtend gecatheteriseerd en de helaas voor mij teleurstellende mededeling dat er geen stens of gedotterd kon worden maar een open hartopertie noodzakelijk was.
Het was helder en duidelijk: Zonder operatie bent U binnen 1 jaar dood, het was alleen wachten op de volgende hartaanval en wanneer?????
Daar ik de behoefte had nog een en ander thuis te regelen vroeg ik of ik mocht vliegen om dit te doen? Dit kon en mocht. Dr. J. Braat zou zorgen voor de nodige papieren zodat thuis het nodige voor de operatie in gang gezet kon worden.

Gezien de acuratesse, vakmanschap, vriendelijkheid en persoonlijke benadering deed mij besluiten om te vragen of het ook in de HCB kon gebeuren daar men hierin gespecialiseerd is. Dat was geen probleem, U belt maar wanneer U komt en de volgende dag word U geholpen, ik kreeg het persoonlijke 06 nummer van Dr. J. Braat en ik hoefde maar te melden.

Kom daar maar is in nederland mee, direct kontakt met de cardioloog? niet te geloven!

Gezien de ervaring met deze man groeide het vertrouwen om het daar te laten doen en mede door praktische ingevingen, een eigen huis op nog geen 10 kilometer van het ziekenhuis maakt het voor een partner ook een stuk eenvoudiger, tevens het verstoken zijn van goedbedoeld bezoek waaraan men na zo,n zware ingreep volstrekt geen behoefte aan heeft, hoe goed het ook bedoeld is.

Thuis gekomen alle voorbereidende handelingen afgewerkt en mezelf voorbereid op wat komen ging, laat ik het kort samenvatten, de angst vooraf was erger dan de totale ingreep.
Dr. J. Braat gebeld en een afspraak gemaakt voor mijn komst naar het HCB.
Begin februari via Rotterdam gevlogen naar Alicante wat nog een nare nasmaak opleverde daar ik een bedrag aan contanten had meegenomen, waarop de Marechaussee ter plaatse zeer vervelend reageerde en ons opsloot in een 2 bij 2 kamertje als 2 drugscriminelen, Nederland op zijn smalst, gelukkig dat ik het 06 nummer van Dr. J. Braat had, die men na veel aandringen onzerzijds belde en die kon uitleggen dat ik onderweg was voor een zeer ingrijpende operatie. Gezien de tijd, waarop we bijna ons vliegtuig misten en de stress die dit teweeg bracht was een operatie bijna niet meer nodig, 2 jonge agenten met de lesboekjes nog in de hand zullen we maar denken.

5 Februari, vrijdags ben ik geopereerd, in voorbereiding hierop zijn intake gesprekken gevoerd met Dr. J. Braat en de hart en vaatchirurg Dhr. Montenegro. Wensen konden kenbaar gemaakt worden en in een persoonlijk gesprek met vertaalster werd alles haarfijn uitgelegd door Dr. Montenegro.
Ik wilde dolgraag een eenpersoonskamer, bang als ik was voor bacterien en infecties en onrust van anderen, dit was geen enkel probleem.
Pijn een belangrijk punt waar ik zeer bang voor was, was geen enkel punt, alsmede de ongemakken van de narcose waar men vaak over hoort.

Vrijdags ben ik in alle vroegte geholpen, wat een vijf uur durende klus is geworden daar men nog een aangeboren hartafwijking constateerde, toen ben ik s, avonds wakker geworden. Terug kijkend hierop kan ik maar een ding zeggen: volledig pijnloos!!!!!!! Hoe is dit mogelijk??????? Een buitengewoon prettige ervaring daar het lichaam zijn energie dan niet hoeft te steken in het weerstaan van de pijn maar in het herstel en gelooft U mij dit is hard nodig. Ik ben er zodanig verzwakt uitgekomen dat voorzichting drinken door een rietje uit een glas een hele opgave is. Gek genoeg sterkt men toch achteraf gezien toch redelijk snel aan om zelf weer simpele dingen te kunnen doen, maar onderschat het niet.

De verzorging op de IC en later op de privekamer daar is alleen maar een woord voor nodig: GEWELDIG! Het vriendelijke en acurate en hulpvaardige personeel is een weldaad voor een op dat moment zeer hulpbehoevend persoon, niets was te veel. Aleen maar lof voor deze nabehandeling, en dan de reinheid, schoon en glimmend, maar dan ook alles, op de IC word na het bezoek in mijn geval mijn vrouw, alles weer gepoest en gereinigd, het leek wel of men alleen maar poetste en reinigde.

Elke dag bezoek van Dr. Montenegro of Dr. J. Braat die alles werkelijk munitieus in de gaten hielden, en met elke dag bedoel ik tevens de weekenden, of deze mensen nooit geen vrij hadden??? Een weldaad voor een verzwakte en hulpbehoevende patient!

Was er nou werkelijk niets te klagen over deze behandeling? Jazeker, als echte Nederlander kan je altijd iets zoeken of vinden, maar ik denk dat ik hiermee groot onrecht doe aan Dr. J. Braat, Dr. Montenegro en hun team, mensen die bezig zijn om het welzijn van hun patienten en hun levens verwachting te verlengen door hun vakmanschap verdienen dit niet, dus doe ik hier het zwijgen toe.

De nabehandeling zowel door Dr. Montenegro en door Dr. J. Braat en dan met name de cardiofysotherapie is zeer professioneel en men kan goed merken dat dit heel veel baat brengt bij het op krachten komen van het lichaam.

Samenvattend kom ik tot de conclusie dat de keuze om het in Spanje te laten doen de juiste was, het heeft me gebracht wat ik er van verwachten mocht, los van de angst vooraf want dat was in mijn geval het ergste.

Voor wat betreft de beide doktoren en hun team, staat persoonlijke en menselijke benadering en natuurlijk het vakmanschap hoog in het vaandel en zien ze er allen op toe dat men gaat voor de hoogste standaard, men legt de lat erg hoog, een weldaad voor de patient die alles moet ondergaan en achteraf gezien, het is honderd procent, NEE 200 procent meegevallen. Alle achting voor deze mensen, en als ik het weer moest ondergaan, wat ik overigens nooit meer hoop, kies ik weer voor deze mensen, ik ben nog steeds zwaar onder de indruk!

Thuis gekomen, is het zoals voorspelt door Dr. J.Braat niet echt meegevallen, je moet toch weer wennen, de vlucht, het vele bezoek erna vergt veel van een mens, maar zoals voorspelt moet je hiervoor toch wel een half jaar tot een jaar stellen voor dat men weer de oude is, maar het gaat per week vooruit en dat geeft moed.

Ik hoop een ding dat de gestarte luchtbrug van Dr. J.Braat een succes word, deze man verdient dit, en al diegene die na mij komen en moeten ondergaan wat ik heb meegemaakt wens ik heel veel sterkte toe en nog een laatste steun: echt het valt reuze mee!

P.S. Heel veel dank ben ik verschuldigd aan mijn eigen partner (zonder haar lukt het je nooit na de operatie), je was een geweldige verpleegster tijdens mijn ziekte.

Jo en Arna van Dommelen - Verslag van een zeer succesvol verblijf in Benidorm.

Naar aanleiding van mijn hartritmestoornissen moest er een elektrofysiologisch onderzoek gedaan worden. Dr. Baars, cardioloog in het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg stelde voor dit onderzoek te laten doen in het Hospital Clinica Benidorm i.v.m. de lange wachttijden in Nederland. Ik was zeer verbaasd dat deze mogelijkheid bestond, omdat ik nog nooit van de luchtbrug naar een ziekenhuis in Spanje had gehoord, maar ik ben meteen op het voorstel ingegaan. Dr. Baars vertelde me van de uitstekende kwaliteiten van Dr. Braat en zijn medewerkers in het ziekenhuis in Benidorm.

Binnen drie weken was het zover. Ik had toestemming gekregen van mijn ziektekostenverzekering. . Na een telefonisch contact met mevrouw Vasbinder van HCB was de reis en het verblijf uitstekend geregeld. Samen met mijn vrouw, die als begeleidster mee mocht, vertrok ik vanaf vliegveld Eindhoven naar Alicante. Wij werden afgehaald op het vliegveld in Alicante en kregen een tweepersoonskamer in het ziekenhuis.

Bij het elektrofysiologisch onderzoek bleken mijn hartritmestoornissen zo ernstig te zijn dat een ICD geplaatst moest worden. Dr. Braat nam meteen contact op met de ziektekostenverzekering en zorgde ervoor dat een paar dagen later de ICD geplaatst kon worden. Dit werd gedaan door Dr. Quesada. Ik denk dat ik in Nederland hiervoor op de wachtlijst terecht was gekomen. Na een verblijf van negen dagen in het ziekenhuis gingen wij weer naar huis.

Dr. Braat had ondertussen ook mijn cardioloog Dr. Baars in Tilburg op de hoogte gesteld van de ingreep die ik had ondergaan. Voor vervolgcontroles e.d. kan ik gewoon naar het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg. Alles is werkelijk perfect verlopen.

Hartelijk dank aan Dr. Braat, Dr. Quesada en alle medewerkers van het ziekenhuis. We voelden ons erg op ons gemak. De mensen van de verpleging en huishoudelijke dienst hebben daar ook veel aan bijgedragen. Dr. Baars zijn wij heel dankbaar dat hij ons op de mogelijkheid wees naar Hospital Clinica Benidorm te gaan, anders waren wij daar nooit terecht gekomen. Het was een gouden greep.